Разказвачът на приказки с проект „Билет срещу книга“

На 23 октомври с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” в двора на СУ „Христо Г. Данов” на ул. „Ален Мак“№1 в град Пловдив ще се състои концертът „Билет срещу книга“.

Проектът се реализира в интерес на децата и запознаването им със съвременните български детски автори.

Целта му е да насърчава четенето, отговорното отглеждане и израстване на децата, да повишава езикова и речева култура и образование и това да става чрез предпочитаната от тях музика и изпълнители.

По време на концерта всеки музикант ще сподели с децата за своята любима детска приказка и как тя е повлияла на неговото израстване.

Личният пример е най- важен, казва Константин – Кирил Иванов – „Разказвачът на приказки“, който организира събитието.

В проекта участват три български издателства – „Сиела“, „Ентусиаст“ и „Фют“. Те ще осигурят детски книги – подарък срещу всеки билет. Книгите ща са  подбрани по възрастови категории с подходящия текст, послание, поука и  илюстрации за децата.

Със събраните средства от концерта „Разказвачът на приказки” ЕООД ще обновяват и изграждат с мебелировка и нови книги определен брой училищни библиотеки давайки на децата от училищата възможност за достъп до пълната гама от книги на съвременните български детски и тийн автори в приятни и комфортни условия.

www.radioplovdiv.bg