Институт Сервантес и Фондация „Пловдив 2019“ представят изложбата ГИГА: Щрихи и звуци от Кордоба.

04 октомври – 27 октомври 2019 г.
Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

 

ХИНЕС ЛИЕБАНА, художник

МАРИЯ ДОЛОРЕС ГАЙТАН, пиано

04 октомври, в 11.30 –  пресконференция

Имаме удоволствието да ви поканим на представянето на проекта „ГИГА: Щрихи и звуци от Кордоба“,  едно интердисциплинарно събитие, създадено, за да укрепи културните връзки между Испания и България и е част от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Първата част от проекта се състои от изложба на произведенията на художника от Кордоба, Хинес Лиебана. Познат в Испания не само с художествената си дейност, но и като като поет и драматург. Изложбата проследява всички творчески етапи на художника, като акцентът е поставен върху пейзажите, щрихите и линиите, които пренасят публиката в различни кътчета на света.

Изложбата ще бъде представена от директорката на Институт Сервантес София, Мария Луиса Сантос и комисаря на изложбата Антонио Лара Куеро.

22 октомври в 18 ч. – официално откриване

Във втората част от проекта зрителите ще имат възможност да се насладят на концерта на пианистката Мария Долорес Гайтан. Тя ще изпълни творби на испански композитори и музика, вдъхновена от корените на Испания. Изпълнителката от Кордоба e световно призната за представител на испанския талант поради заслугите й в областта на музиката и културния обмен.

www.filibe.com