Две събития в Дом на Културата „Борис Христов“ на 14 септември , събота

Две прекрасни представления можете да видите в Дома на Културата в Пловдив на 14 септември, събота.

18.00 ч. – Голяма зрителна зала, „Направо от асансьора“, комедия

Любов, флирт, съмнение, ревност, безумие и много смях, събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора. Това са ключовите думи в постановката „Направо от асансьора“.
Спектакълът ще се играе на 14 септември 2019 г. от 18:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“.
В постановката участват Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов. Актьорът Иван Радоев е режисьор на постановката.
„Това е една типична комедия на ситуациите. Френска комедия. Има подозрения, изневери, съмнения в изневери. Общо взето всички герои се чувстват натясно, като в асансьор”, коментира Радоев. Едно задъхано и смешно препускане между врати, балкони и стени.

20.15ч. – Голяма зрителна зала, „Черното пиле“, моноспектакълът на Мариус Куркински

Моноспектакълът „Черното пиле“ на неповторимия Мариус Куркински отново гостува в Пловдив. Отново на път през вратите на сцената и отново като незабравимо завръщане към Николай Хайтов.
Моноспектакълът „Черното пиле“ е съставен от три разказа на големия писател: „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“.
Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отидат на 14 септември 2019 г. от 20:15 ч. в Дом на културата „Борис Христов“.

„Николай Хайтов е автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател. Сякаш самият човек поглежда към нас. Докосват ни човешки души, които никога не се свързват докрай с обществени суетни и отношения. Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов.

В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, разказва за спектакъла Мариус Куркински, който освен че играе брилянтно, е направил сценичния вариант на текстовете и режисурата на постановката.
Сценографията е на Милен Боричев, музиката на Емилиян Гацов – Елби. Продуцент на моноспектакъла „Черното пиле“ от Николай Хайтов е Кирил Кирилов.

Билети и за двете представления се продават на билетна каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов „, телефон: 0894611188

черното пиле

www.plovdiv.bg