Фотографът Тихомир Пенов представи“Безвремие“

Безвремие“ е името на фотоизложбата на Тихомир Пенов, която се откри в галерия Arsenal of Arts в кв.Капана вчера в 18ч.

Фотографът не за първи път представя своите творчески търсения в галерията на художника Ангел Гешев. Освен любовта към красивото във всичките му форми, живописта, фотографията, стойностната музика и хубавия разговор, другото, което ги свързва е, че и двамата са възпитаници на Средното специално училище за сценични кадри в Пловдив, днес Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Тихомир Пенов е роден през 1960 г. в Пловдив. Образованието си получава през 1975-1979-ССХУ-Сценични кадри-художествено осветление-Пловдив, 1982-1984-Юлиус Фучик-техникум по фотография-София и 1987-1990-ФАМУ-фотография-Прага Тихомир Пенов е един от най-добрите български фотографи от Българска телеграфна агенция, многократно печелил конкурси у нас и в чужбина.

Работил е като студиен фотограф, външно снимане, фотограф Медицинска Академия, вестник ”Глас”, фото редактор на списание ”В Пловдив”, театрален фотограф, от 1997 в Пресфото-БТА, от 2007 е на свободна практика. Има над 40 самостоятелни изложби в България, Чехия, Словакия, Канада, Швейцария, Норвегия, Дания. Носител е на множество награди./БНР