Участниците в 25-ия МФФ си обещаха нови срещи в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев връчи луксозни фотоалбуми на представителни групи от участниците в 25-ия Международен фолклорен фестивал, който завършва тази вечер на Античния театър.

Фотоалбумът, на български и английски език, съдържа снимки от участията на всички танцьори, показали своите традиционни танци и култура на пловдивска сцена.

От своя страна всеки от чуждестранните участници от Сърбия, Испания, Мали и Индия подари на кмета Тотев традиционни сувенири, характерни за своята култура. Всички участници бяха единодушни, че са очаровани от историята и духа на Пловдив и с удоволствие биха се върнали отново тук.

Тази вечер на сцената на Античния театър ще се състоят заключителният гала концерт и церемонията по закриването на 25-тия международен фолклорен фестивал.

От 29 юли до 2 август на древната сцена се изявиха десетки фолклорни състави от Испания, Индия, Грузия, Мали, Сърбия и България – Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ от Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, Ансамбъл „Дилянка“ – Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ от Велинград и Ансамбъл „Тракия“./Бнр