Шекспирова Паталеница представя „Венецианският търговец“

Шекспирова театрална школа „Петровден“ отбелязва 20 години от създаването си

 

Втората постановка от лято 2019 „Венецианският търговец“ ще бъде представена на 13 юли от 21:00 ч. е  на откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница.

Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов – преподавател по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Поставял на сцените на театрите в Стара Загора, Пловдив, Варна, Театър „София“, Театър 199, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Театър „Сълза и смях“ и др. Участвал като режисьор в свободни театрални проекти, реализирани в независими пространства.

Сценограф е дългогодишният партньор на театралната школа Теодора Лазарова. Тя е ментор на сценографската лаборатория „Отворени пространства“ – проект, финансиран по Програма Читалища на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, в допълнение към културния продукт на Шекспирова театрална школа „Петровден“.

В него обучаващи се творци в областта на театъра създадоха сценографията на „Венецианският търговец“ през 2018. През 2019 г. проектът ще продължи със създаването на сценографията и за спектакъла „Сън в лятна нощ“ с реж. Тери Фендер.

Екип на „Венецианският търговец” от Уилям Шекспир

Мениджър: Инна Церовска

Режисьор: Калин Ангелов

Сценография и костюми:  Теодора Лазарова

Музикален ръководител: Гьорги Георгиев – Антика

Пластика и танц: Миролюба Ивелин Петрова

Техническо обезпечаване: Ани Зомбори, Ангел Савов, Моника Василска, Илина Грозева

В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността Музика и театър. Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укулеле и перкусии.

В актьорския екип участват:  Константин Икономов, Мария Панайотова, Ивелина Колева, Анатолий Ставрев, Ахмед Юмер, Сава Драгнев, Стефан Зарев, Самуела-Ивана Церовска, Димитър Димитров, Николай Желев, Миролюба Ивелин Петрова, Джесика Стюърт, Едуард Уотчмън, Стоян Додников, Мартина Вълчинова, Гергана Петрова.

Школата „Петровден“ е единствена по рода си в България. 20-годишната ѝ дейност се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти. През изминалата седмица, зрителите успяха да се насладят на спектакъла на студентите на доц. Д-р Пенко Господинов – „Ромео и Жулиета“.

Инициативата се реализира с подкрепата на Община Пазарджик, „Пловдив – Евроепйска столица на културата 2019“, Театрална къща и приятели – ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909, Еко-комплекс „Флора“  и жителите на с. Паталеница, Младежки дом Пазарджик, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив.

За представленията ще има организиран транспорт от паркинга на магазин „Била“ /бившето „Пени“/, Пазарджик както следва:

–           13 юли – начален час на отпътуване 20:30 ч.

–           26 и 27 юли – начален час на отпътуване 19:30 ч.

www.filibe.com