Ще ремонтират улици с пари от „Пловдив 2019“

С 28 гласа за, 10 против и 1 въздържал се съветниците приеха промяна на общинския бюджет, при която годишните средства за фондация Пловдив 2019 се намаляват със 700 хиляди лева, като по-голямата част от парите, 500 хиляди лева, отиват за ремонт на улици.

50 хил.лв отиват за футболния клуб „Локомотив“,  за Арехологическия музей и отстраняването на пораженията от последните порои се отделят 15 хил. лв. Средства ще има и за Градската художетсвена галерия – 75 хил. лв, както и за обновяване на двора на детска градина „Зора“ 60 хил.лв.

Предложението на кмета Иван Тотев, който отсъстваше от днешната сесия, бе представено от зам.- кмета Александър Държиков, предизвика продължителни дебати в залата.

Отхвърлено бе предложението от групата на Патриотите част от парите на фондацията да отидат към районните кметства  и читалищата. От БСП заявиха, че не оспорват разпределението на парите, но попитаха защо фондацията не може да осъществи  планираните дейности.

От Съюз за Пловдив бяха категорично за вземането на парите от фондацията с мотив, че на тях не може да се вярва. Съветникът Божидар Здравков коментира, че в случая не става дума за икономия на средства, а за несвършена работа.

В момента правим в корекция и най-вероятно до края на годината ще има още такива. Няма проблем свързан с финансирането, а проектите се реализират, отбеляза Кирил Вълчев от Пловдив 2019.

По време на днешната сесия бе прието и предложението на кмета Иван Тотев да бъдат прехвърлени 100 хил. лв. за изготвяне на проект за ремонт на сградата, в която се помещават Хуманитарната гимназия  и училище  „Княз Александър Първи“

www.radioplovdiv.bg