Локомотив (Пловдив) спечели историческата Купа!

Локомотив (Пловдив) спечели историческата Купа на България след победа с 1:0 над Ботев пред 20 хиляди зрители на националния стадион „Васил Левски“. Победния гол отбеляза Ален Ожболт с пета в 73-ата минута на срещата.

Над 20 000 пловдивчани пристигнаха на стадион „Васил Левски“, за да наблюдават мача. Точно в осмата минута всички на трибуните се изправиха на крака и аплодираха снимка на таблото на легендата Динко Дерменджиев – Чико, който напусна този свят в началото на месеца.

Двата отбора направиха редица пропуски, а много активен през целия мач бе крилото на „черно-белите“ Момчил Цветанов. Локомотив нанесе удара си в 73-ата минута, когато Анте Аралица получи извеждащо подаване, но точно преди да нанесе удар Филип Филипов с шпагат отклони топката. Аралица все пак успя да задържи кълбото в игра и пусна за включилия се Ален Ожболт, който с петичка отклони технично и откри резултата.

Малко след това смяната Бирсент Карагарен излезе сам срещу вратаря Кайзер, но пропусна окончателно да реши мача. Тодор Неделев се отчете с опасен пряк свободен удар и това беше всичко на финала.

Локомотив ще участва в Лига Европа за радост на вярната си публика.

„Черно-белите“ ще дефилират през цял Пловдив с единствения трофей, който липсваше във витрината им.

www.radioplovdiv.bg