„Млада синя Земя“ в Природонаучния музей

Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-кметът Александър Държиков ще открият конкурсната програма на фестивала „Млада синя Земя“ в Природонаучния музей. Празникът е по повод Световния ден на Земята./БНР

В музея е предвидена празнична програма и изложба на детски рисунки, а най-добрите изпълнения и произведения на фестивала ще бъдат наградени.

Целта на фестивала за младежко творчество „Млада синя Земя“ е да възпитава добро и уважително отношение към природата чрез изкуство. Всички участници в конкурса се обединяват около темата за красотата на нашата планета Земя, проблемите, които я застрашават и как ние, хората, можем да поддържаме екологичния баланс.

Пловдивската екоинспекция също отбелязва с поредица от инициативи Световния ден на Земята, който тази година е посветен на защитата на биологичните видове. Проявите започват с ученическа дискусия за пчелите с участието на експерти и пчелари. За вторник е предвидена образователна разходка в Цар – Симеоновата градина с участието на представители на „Градини и паркове“.