Старт на велосезона в Пловдив

Велосезонът в Пловдив днес официално ще бъде открит. Точно в 11 традиционно стартът ще бъде даден от ул. ”Стефка Николова“. Час по-рано на площад „Съединение“ започва и регистрацията на участниците. С номерата, които те ще получат, ще могат да участват в томбола с награди, най-голямата от които, разбира се, е велосипед.

Шествието ще премине през бул. „Марица“ – юг, ще направи една обиколка на Гребната база и ще завърши на Кулата, където всеки участник ще получи фланелка с цветовете на българския трикольор. Там организаторите, сред които е община Пловдив, са подготвили музикална програма и много изненади.

Заради велошествието днес и още едно велошествие утре и в двата дни от 10:45 до 11:45 часа за движение на моторни превозни средства се затваря бул. „Марица-юг“ в отсечката от ул. „Стефка Николова“ до бул. „Копривщица“, съобщиха от „Организация и контрол на транспорта“. И ако днес по трасето ще преминат колоездачите от старта на велосезона, в неделя велопоходът ще е в подкрепа на хората, болни от хемофилия.

Маршрутът на автобусни линии №17 и 37 от общинската транспортна схема се променя така:

Линия №17 (ЖР „Тракия“ – кв. „Прослав“): бул. „Васил Априлов“ – спирка №317 – бул. „Васил Априлов” (срещу Второ районно упавление), ляв завой по бул. „Шести септември“, спирка №143 – Областна администрация , спирка №314 – стадион „Пловдив”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Шествието ще премине през бул. „Марица“ – юг, ще направи една обиколка на Гребната база и ще завърши на Кулата, където всеки участник ще получи фланелка с цветовете на българския трикольор. Там организаторите, сред които е община Пловдив, са подготвили музикална програма и много изненади./Бнр/