ОИЦ обявиха онлайн конкурс за ученици „Имам бизнес идея!“

Учениците на възраст от 14 до 18 години са поканени да участват в онлайн конкурса „Имам бизнес идея!“ Организатори са мрежата от областни информационни центрове в страната. 

В двеминутен клип трябва да бъде изложена идеята на участника за успешно делово начинание, обясни Нели Караджова, управител на Областния информационен център Пловдив. Клиповете могат да бъдат изпращани на интернет адреса на центъра от днес до 12 май. Видеофайловете трябва да бъдат придружени и от декларации за съгласие от родителите, добави Караджова.

От 13 май всички изпратени проекти ще бъдат качени за гласуване в мрежата и на 23 май най-добрите ще бъдат определени по това колко харесвания и са събрали. Първите десет ще получат спийкъри, освен това първите двама в конкурса ще бъдат наградени и с посещение на София Тех парк.

Областният информационен център в Пловдив ще даде и ваучери от по 150 лева за пазаруване в магазини на верига за електроника на първите трима класирани в конкурса. Инициативата е част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион“.

www.radioplovdiv.bg