Гости от побратимената Окаяма останаха очаровани от посещението си в Младежки център

Три дръвчета от вида японска вишна засадиха днес заместник-кметът Георги Титюков и Такео Йошида и Хироши Гото, специалисти в областта на спорта в общината в побратимения японски град Окаяма.

Общо 30 дървета бяха засадени в района на Младежки център – Пловдив. Спортната зона ще бъде обогатена с екзотични видове като магнолия, индийски люляк, бамбук, ароматна върба, златен хималайски кедър, ливански кедър, кактус, блатен кипарис, османтус, ликуидамбър, плачещи рози и др.

Каква е дейността на Младежкия център, как привличат все повече млади хора и как реализират все по-успешни и интересни проекти представи екипът на ОП „Младежки център – Пловдив“ начело с директора Димитрия Тодорова – Андонова.

Такео Йошида и Хироши Гото са в България за уточняване на детайли за съвместната си дейност с федерациите по борба, волейбол и бадминтон, след като през 2016 г. беше подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на младежта и спорта и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

Подчертано бе, че всяка година между побратимените градове Пловдив и Окаяма се провежда ежегоден обмен на ученици за по една седмица

През 2017 година 10 деца от Япония бяха в Пловдив 1 седмица, и гостуваха на семейства на ученици от ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“, имаха културна програма.

През 2018 година 10 ученици от Пловдив посетиха Япония. През 2019 година 8 деца ще пристигнат от Япония в Пловдив и 8 ще заминат за една седмица.

gosti ot Okayama (5) gosti ot Okayama (6) gosti ot Okayama (10) gosti ot Okayama (9)

www.plovdiv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.