Много повече инвеститори на фона на демографската дефиниция на града – един от проблемите на Пловдив

Пловдив е с много повече инвестори, които може да понесе сегашната демографска дефиниция на града„. Така обобщи пред Дарик един от проблемите на бизнеса в региона изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, който днес се срещна в града на тепетата с ръководството на Регионалната стопанска камара и с представители на предприятия от града и региона.

Един от основните акценти по време на срещите на Радосвет Радев е бил липсата на кадри.

Изключително тежък, вопъл стон на работодателите за квалифицирана, а и неквалифицирана работна сила. Може би много малко места в България са такива, какъвто е случаят с Пловдив„, коментира още изпълнителният председател на Българската стопанска камара.

Представители на бизнеса в региона са споделили още, че имат възражения към работата на общинската администрация, като например при ваденето на разрешителни. Другият проблем, който се оказва също пречка за бранша, са забавените ремонти в града.

Така елементарни, логистични цели вече стават трудно постижими„, подчерта Радев и изрази убеждението си, че Пловдив винаги е имал ресурс да се справи с много по-тежки проблеми.

Посещението в Пловдив е част от програмата на новия изпълнителен председател на БСК, насочена към запознаване със състоянието и проблемите на регионалните структури на камарата и бизнеса в отделните региони.

Преди да дойде в града на тепетата, Радосвет Радев посети Стара Загора.

www.dariknews.bg