Звезди от Оперетите на Виена и Будапеща в OPERA OPEN 2018 на Античния театър

Звездите на Оперетните театри на Виена и Будапеща се завръщат с нова програма на Античния театър, след като взривиха от емоции публиката през 2017 година.

Любимците на Унгария Силви Сенди и Карой Пелер и солистите на Фолксопер Виена – Бетина Швайгер и Микаел Хавличек, ще представят днес от 21 часа най-доброто от „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, „Веселата вдовица“, „Баядерка“, „Теменужката от Монмартър“,

„Принцесата на цирка“, както и любимите песни на Бродуей от Гершуин, Пол Абрахам, Виктор Хърбърт, Джери Хърман и др.
В гала спектакъла участват солистите Светлана Иванова,

Вера Гиргинова, Марияна Панова, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Георги Динев, Август Методиев, Александър Баранов заедно с хор, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Диригент е Константин Добройков, режисьор е Георги Динев, а за костюмите и сценичната среда се е погрижила Николина Костова – Богданова. Балните танци са под ръководтсвото на хореографите Боряна Сечанова и Йордан Кръстев.

Сценичната двойка Силви Сенди и Карой Пелер са прочути с акробатичните танци, които изпълняват, докато пеят. Чести гости са на редица музикални предавания и по традиция на всички новогодишни телевизионни програми. Красавицата Бетина Швайгер наскоро се завърна от солово турне в Швеция, за да реализира своя дебют в театъра, а Микаел Хавличек за пореден сезон е любимец на публиката във Фолксопер Виена като Папагено във „Вълшебната флейта”.

ОPERA OPEN e част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2018./Дарик/