Общината демонтира павилионите на спирката срещу хотел Тримонциум

Започваме изчистването на визията Централна градска част, обяви кметът

От НИНКН съгласуват общите правила за ЦГЧ, целящи естетизацията на градската среда

Премахват 130 билборда, фасадните кафемашини, рекламните съоръжение и климатиците от красивите сгради

Община Пловдив започва изчистването на визията на Централна градска част, заяви днес кметът Иван Тотев. Администрацията очаква всеки момент от НИНКН да съгласуват общите правила за центъра, след което се пристъпва към поетапното му изчистване от рекламни съоръжения по сгради и тротоари, климатици и висящите от фасадите кафемашини. Целта е естетизацията на градската среда до началото на 2019г.

Табелки по стълбовете вече няма да има. Променяме наредбата и разрешителни за такива рекламни съоръжения няма да бъдат издавани от 1 януари 2019г. За премахване са предвидени и 130 билборда в градска среда. Става въпрос за зоните с гъсто разположение на такава външна реклама, като Сточна гара, Чифте баня, Гладстон, Епископската базилика. Билбордове на неподходящи места няма да има. Няма да има и рекламни табелки по тротоарите.

Ще има опция за позициониране на рекламни банери от плат. Започваме да премахваме поетапно и нелицеприятните павилиони, които не се вписват никак във визията на града. До септември започва процедура по отстраняването на павилионите на спирката срещу Тримонциум, които се ползват в рамките на изтеклата концесия на подлеза.

Наемателите ще трябва да освободят помещенията като ще имат възможността да наемат такива в самия подлез. Разни скари-бири по булевардите и всякакви елементи, които не кореспондират с 21 век, отиват в миналото, поясни Тотев, като посочи, че в това число влизат и караваните на кръстовището на „Христо Ботев” и „Източен”.

www.podtepeto.com