18 банди забиват на Капана Фест

Арт кварталът на Пловдив готви богата музикална програма от 1 до 3 юни

Фестивалът за независимо изкуство и култура Капана Фест обяви музикалната програма на предстоящото си издание и изживяването се очертава повече от обещаващо. 18 внимателно подбрани банди от България и чужбина ще огласят колоритния пловдивски квартал от двете основни сцени от 1 до 3 юни.

Gavlyn (USA) / James and Black (USA) / Bluba Lu / Hidden in the Basement (GR) / P.I.F. / Blues Traffic / Жлъч/Гена / Tin Men & the Telephone (NL) / Σtella (GR) / Marten & Rawland / We Singing Colors (RO) и много други ще накарат сърцата ни да туптят в ритъма на магията, в която ще се открием.

Организаторите обещават 3 дни, през които ще ни се напълнят очите, умовете и онези кътчета в сърцето, запазени само за най-специалните изживявания. И, както личи от музикалната програма, възнамеряват да спазят обещанието си.

Изпълненията на Главна сцена „Ядрото“ са концептуално подредени по дни.

На 1 юни сцената открива ударно със здрави бийтове за феновете на хип-хопа. Всичко започва от грамофоните с гения на DJ Гена, към когото се присъединява убийствената рима на Жлъч.

Двамата вдигат градуса до безобразие за да предизвикат на сцената силата на истинския американски хип-хоп, който пристига в Капана директно от L.A. през микрофона на забележителната Gavlyn. Капана Фест отново прави безкомпромисно откриване, което определено ще даде разтърсващ старт на лятото.

На 2 юни Marten&Rawland настройват пулса ни в Soul&Jazz ритъм. Изживяването продължава с виртуозните джаз експериментатори Tin Men & the Telephone от Холандия и стига до върха със соул/хип-хоп дуото от Остин, Тексас, James&Black.

На 3 юни „Ядрото“ вибрира в ритъма на инди, попа и трип-хопа от цели 3 държави! Открива мекият и нежен инди поп на We Singing Colors от Румъния, който прелива в забележителния глас на Σtella от Атина, Гърция. И понеже казахме, че всичко е концептуално подредено, от Σtella (в превод „звезда“) стигаме до „Атоми“ на нашите си Bluba Lu, които продължават космическата нишка с представянето на най-новия си албум.

Сцена Staropramen по традиция разбива със специална селекция за феновете на рока и алтернативната музика.

На 1 юни правим щастлива, но непримирима гримаса с Grimaze, следвани от Riffeljack. Пикът на програмата изпълзява от мазето с великолепните гости от Гърция Hidden in the Basement.

На 2 юни Paranormal, 4 Questions и Macrophone (наградени в най-големия световен конкурс за авторска музика International Songwriting Competition!) предшестват шеметната забивка на P.I.F.

3 юни обещава изключително изживяване в лицето на Seconday, Jimmy’s Band и трафикантите на чудеса от Blues Traffic.

Освен стойностната музикална програма, Капана Фест лято 2018 обещава още много незабравими артистични изживявания, като независимо игрално и документално кино, уникални арт инсталации, работилници, занаяти, литература и много други.

www.plovdivtime.bg