„Лаута“ става сцена на 3000 музиканти и танцьори

Пловдивският кмет Иван Тотев и министъра на културата на Македония Роберт Алагьозовски ще открият третото издание на Народен събор-Пловдив в парк „Лаута“.

В него се вклучват над 3000 самодейци. В продължение на два дни – на двете сцени ще се даде възможност за изява на творците, а събитието ще се излъчва на живо на сайта на район „Тракия“.

В програмата са предвидени училища за народни инструменти и народни танци, които ще са безплатни, а също и възстановка на Априлското въстание и народни борби.

Районният кмет на Тракия Костадин Димитров заяви, че съвместно с полицията са взети допълнителни мерки за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия в района на парк „Лаута“. Ще има постоянен видеоконтрол на скоростта по булевард „Санкт Петербург“.

Осигурена е възможност за паркиране по булеварда. Поставена е и табела за ограничение на скоростта от 50 километра. Припомням, че миналата година по време на събора Катя Лерца блъсна и уби полицай.
Народен събор Пловдив е част от културния календар на Общината и е в подкрепа на домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019-та година./Bnr