Божана Апостолова с приза „Константин Константинов“

Поетесата и детски писател получи наградата от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на церемония в Сливен

Писателят и издател Божана Апостолова бе отличена с националната награда „Константин Константинов“ за цялостен принос по време на Националния фестивал на детската книга в Сливен. Тя получи приза от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на церемония в драматичен театър „Стоян Киров“ в Сливен.
За мен е голяма чест да присъствам на двадесетото юбилейно издание на фестивала на детската книга, който е знаков, заяви Цвета Караянчева. Тя подчерта, че книгата е нещо много важно, особено в навечерието на 24 май и в Деня на Европа. Председателят на Народното събрание приветства организаторите и участниците във фестивала и подчерта, че детската книга е вълшебството, което пренася децата в незабравими светове, открива им нови хоризонти.

По думите й мисията на издателите е изключително важна – да просвещават, да посяват семената на знанието. Това е голямо предизвикателство, но и голяма отговорност, особено когато става въпрос за най-малките, обърна се Цвета Караянчева към наградените.

Председателят на парламента посети Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ и се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев.

www.podtepeto.com