Соня Йончева пее арии за Българското председателство на ЕС

Голям концерт на примата със Софийска филхармония и пианиста Людмил Ангелов събира елита на Брюксел

Пловдивчаните Соня Йончева и Найден Тодоров, който е начело на Софийската филхармония, хор „Космически гласове” с диригент Ваня Монева и виртуозният пианист Людмил Ангелов ще изнесат голям концерт в Брюксел за началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Събитието е на 1 февруари от 20 часа в престижния център за изящни изкуства „ Бозар”. Гостите в зала „Henry Leboeuf” ще се насладят на богата програма, която съчетава виртуозни произведения от класическата музика и фолклора на България, и световни композитори.

Ще звучат арии от Вердиевите „Луиза Милер”, „Дон Карлос”, „Трубадур” и „Силата на съдбата”, Концерт за пиано №2 от Шопен, две фолклорни композиции и творби на Веселин Стоянов и Александър Текелиев.

Билетите за престижното събитие, което събира на една сцена изключителни музиканти от световна класа, донесли много слава на България, вече са почти изчерпани. Очаква се залата, която е с 2100 места да се пръска по шевовете. Още повече, че в програмата са включени изпълнения на голямата звезда на операта Соня Йончева. Само четири дни по-рано тя ще пее „Тоска” в Метрополитън опера, а четири дни след това ще пее в гала концерта с творби на Верди в Grand Theatre в Женева.

Мария Луцова
www.plovdivtime.bg