По-бърз от светкавица, Юсейн Болт

ПО-БЪРЗ ОТ СВЕТКАВИЦА
Юсейн Болт

Стр.   250
Цена: 17 лв.
ISBN:  978-954-376-121-0

„Аз живея за Големия момент. Това е времето, когато се съживявам.

Дай ми голяма сцена, битка, предизвикателство и нещо се случва – ставам истински. Стъпвам три сантиметра по-високо, движа се с частица от секундата по-бързо. Поставете ме на голямата сцена и аз се представям подобаващо.“

„Световните рекорди и бариерите падаха като домино, но успехът не дойде лесно. Аз се борех и преминах през тежки контузии, напрежението на славата и високоскоростни автомобилни катастрофи. Повалях моите съперници и спечелих шест златни олимпийски медала. И никой не можеше да ме хване, докато ставах Най-Бързият Мъж на Планетата.

Това е моята история.“

 

Юсейн Болт е най-великият атлет, който светът някога е виждал. Притежател на шест олимпийски златни медала и разбивач на световни рекорди на 100 и 200 метра, неговата история е за един живот, изживян на максимална скорост.

„По-бърз от светкавица“, неговата автобиография, разказва историята от първите му крачки в селските райони на Ямайка до хеттрика на олимпийските игри в Лондон, който го превърна в жива легенда. Историята му е едновременно увлекателна и изненадваща. Като изгряваща сензация в атлетиката той е бил диагностициран с гръбначно изкривяване, което е на път да провали кариерата му. Той вече е най-известната спортна звезда на планетата, когато автомобилна катастрофа по чудо не слага край на живота му през 2009 г. Въпреки тези стъпки назад, неимоверната конкурентна жилка и феноменалният талант на Юсейн му помагат да блесне пред целия свят и да се превърне в най-голямата спортна икона на 21-ви век. 

Изпълнена с енергията, напереността и харизмата на Юсейн, „По-бърз от светкавица“ е книга, която допринася легендарният спортист да оживее бурно на страниците.