Полицията издирва свързан с убийството в Борисовата градина

Полицията е установила по камерите в Борисовата градина лицето на човек, който може да е свидетел или съучастник в убийството на 16-годишен младеж миналата седмица. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от държавното радио.

Фотограф: Надежда Чипева /Капитал

„Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството в Борисовата градина“, посочи тя.

„Последната информация, с която разполагам е, че се работи най-активно по записа от видеокамерите. Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник или извършител или свидетел на престъплението“, заяви Бъчварова, цитирана от агенция „Фокус“ и добави, че то трябва да бъде идентифицирано и се прилагат всякакви мерки затова.

По думите й, този казус е сложен и за съжаление е с много висока обществена значимост, опасност и по него се работи отговорно. „Всеки ден се информирам докъде е стигнал“, допълни тя и добави, че образът на камерите не е достатъчно добър, че да се очертае лице на този човек./Дневник