Аутсорсинг секторът се разгръща в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще подпише днес меморандум за сътрудничество с Българската аутсорсинг асоциация. Основната цел на партньорството е компаниите от аутсорсинг сектора да допринесат чрез съвместни инициативи за създаване на работни места и условия за развитие и реализация на човешкия капитал в общината. Меморандумът включва още реализирането на съвместни инициативи за привличане на национални и чуждестранни инвеститори и позиционирането на община Пловдив като привлекателно място за живеене и дестинация за инвеститорите.

Също днес в Пловдивския университет ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между Българската аутсорсинг асоциация и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ за съвместни инициативи за създаване на квалифицирани кадри, отговарящи на изискванията на сектора на аутсорсинг услугите, и създаване на условия за българските младежи да работят и да се развиват професионално в България.

Пет от водещите аутсорсинг компании у нас ще представят възможностите за работа и развитие в сектора за млади хора на възраст между 20 и 30 години. Представянето ще се състои  в зала „Компас“, в западния двор на Ректората./BTA