Милчо Левиев, Теодосий Спасов и Стунджи в десетите Пловдивски джаз вечери

Десетото юбилейно издание на Пловдивските джаз вечери се открива довечера в Дома на културата „Борис Христов”. Тази година джаз вечерите ще са четири и проявите ще са до неделя. 

jazz

Пловдивската публика ще види на живо двамата именити досегашни директори на фестивала – Милчо Левиев и Теодосий Спасов. На откриването довечера за първи път Милчо Левиев ще представи в Пловдив албум, записан през миналото десетилетие, но относително непознат у нас – своеобразен джазов диалог с театралната музика на Панчо Владигеров, писана през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

В проекта участват внуците на композитора Александър и Константин Владигерови /тромпет и пиано/, певицата Вики Алмазиду и пловдивският джаз вокал Петър Салчев. На барабаните е Стунджи, а на баса – Веселин Веселинов – Еко.

Юбилеят на Джаз Вечерите съвпада с 30-годишнината на триото „Акустична версия”, които ще свирят в петъчната вечер. В събота е концертът на бандата на един от водещите джаз китаристи в света – Франк Гамбали.

На закриването на феста Теодосий Спасов ще представи най-новия си проект с едни от най-активните пловдивски музиканти – микс от традиционна балканска музика с влияния от световния джаз, поп и етно. /BNR/