Осъдиха издателка за допечатка на учебни помагала

Издателката Надя Фурнаджиева е осъдена на 6 месеца пробация за незаконна допечатка на тираж от два сборника по математика. Преди това собственичката на ИК  Летера бе изцяло оправдана от районния съд по същото обвинение.

Скандалът с учебните помагала гръмна, след като през ноември 2011 г. в прокуратурата подават сигнал авторите Нина Иванова, Лилия Дилкина и Константин Бекриев. С тях Фурнаджиева има договор за 1000 бройки през 2008-а. Договорът е 3-годишен и се прекратява след изчерпване на тиража.

Авторите обаче се натъкват на нови тиражи от изданията си в книжарниците. Междувременно те сключват договор с друго пловдивско издателство – Коала прес. Законното и нелегалното издание се сблъскват на книжния пазар.

Ще обжалвам присъдата пред ВКС, сигурна съм, че ще се потвърди оправделната на Районния съд, коментира Надя Фурнаджиева. Тя допълни, че това е злоумишлена атака срещу нея от конкурентни фирми. Знам кой го прави, най-голямото ми достойнство е, че съм почтен човек, няма да отговарям на атаките, ще изчакам съда да си свърши работата, каза още Фурнаджиева. /Marica/