Вагнер звучи на Античния театър

За първи път в Пловдив ще бъде представен спектакъл с най-доброто от оперния епос „Пръстенът на нибелунгите” от Вагнер. Най-популярните моменти от четирите опери – „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете” са специално подбрани в час и половина от маестро Иван Ангелов за сцената на Античния театър.

teater

Именно продължителността от близо 16 часа на колосалната тетралогия респектира еднакво оперните театри и зрителите по цял свят. Самият Вагнер нарича своя епос „празнично сценично представление в три дни и една встъпителна вечер”. На 12 юли, събота, Античният театър ще се превърне във вълшебно място от германо-скандинавската митология. Фееричният спектакъл е замислен като концертно изпълнение с модерни визуални елементи.

С помощта на мултимедия, светлинно шоу и хореографията на Боряна Сечанова зрителите ще се потопят в свят на драконоубийци, нибелунги от подземното царство, девици-войни, златно съкровище, великани и безсмъртни богове. Специално за фееричния спектакъл в България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид – звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт. /БНР/