Празник за естети в Концертна зала – Пловдив

Оперетни и оперни бисери ще радват пловдивчани тази вечер в Концертна зала от 19 часа.

Специално за концерта в Пловдив пристигат гостите Евгения Ралчева и Елена Баръмова – една от най-добрите ученички на Гена Димитрова. Заедно със солистите на Държавна опера Пловдив – Елена Чавдарова – Иса, Ивайло Михайлов, Жанета Стегарева, Валерия Мирчева, Михаил Пулиев и Стоян Даскалов, те ще изпълнят популярни арии и дуети от Росини, Пучини, Лехар, Делиб, Офенбах и Йохан Шраус.

В програмата присъстват фаворити на публиката като Дует на цветята от „Лакме”, Кавантина на Фигаро от „Севилският бръснар”, Nessun dorma oт „Турандот”, Кан-кан от „Орфей в ада”, Радецки марш, както и незабравими италиански канцонети като “Завръщане в Соренто” (Torna a Surriento).

Феновете на оперетата пък ще чуят фрагменти от „Моя прекрасна лейди”, „Царицата на чардаша”, „Веселата вдовица”, „Джудита”. С намигване към публиката, в програмата е включена и Песен на Су Чонг от „Страната на усмивките” на Лехар, в изпъленние на Ивайло Михайлов. Талантливият пловдивски тенор се завърна само преди седмица именно от Азия, където над три месеца бе наставник и съдия в първото издание на световния хитов формат “Popstar to Оperastar” – Виетнам.

Билети за пролетния концерт се продават на касата на Концертна зала.  /радио Пловдив/