График за пръскане срещу комари следващата седмица

График за пръскане срещу комари следващата седмица.

При подходящи метеорологични условия през следващата седмица на територията на Пловдив ще се извърши ларвицидна обработка на биотопите на комари като същевременно с това специализираните общински екипи от ОП „Дезинфекционна станция“ ще продължат и с нощните обработки срещу възрастните форми на комари.

Ще се работи по следния график:

27.06.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Западен“;

28.06.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Северен“;

29.06.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на районите „Тракия“ и „Източен“;

30.06.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Централен“;

01.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район „Южен“.

За ДДД-обработките ще се използва биоциден препарат, разрешен за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.
При възникнала необходимост, в посочения период ще се осъществят и растителнозащитни дейности по декоративните дървесни и храстови насаждения.

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронна платформа на БАБХ- ЕПОРД.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) ДДД-дейностите и РЗ-обработките ще продължат при следващ работен ден с подходящи за съответната обработка условия.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Директна връзка със специализираното общинско предприятие „Дезинфекционна станция“: телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес: [email protected]

www.plovdiv.bg