Тази събота и неделя ще се проведе дългоочакваната премиера на „Невидимият Тонино“

Спектакълът е по едноименната повест на Джани Родари.

„Невидимият Тонино“ е проект, който отдавна очакваме да се реализира на сцената на Държавен куклен театър – Пловдив.

Пандемията попречи това да се случи по предварителния план, но тази седмица, най-после, Тонино ще оживее за пръв път пред своята публика!

Това е поредното събитие, с което театъра отбелязва своята 75-та годишнина.

Премиерата е в 18:00 ч. на 25 юни и от 10:30 и 11:45 ч. на 26 юни.

Спектакълът се фокусира върху една от вечните теми – лъжата. Тя е главен герой в историята за малкото момче, което открива постепенно колко неприятности може да ти спести тя. Даже може с нейна помощ да получи сладолед и да иде на кино! Увлечен в забавни, на пръв поглед невинни лъжи, Тонино подхранва Лъжата, докато тя става толкова силна, че може да изпълни голямото му желание – да бъде невидим. Ако не те виждат, няма как да понесеш последиците от това, че си излъгал, нали? Но Тонино бързо разбира, че да си невидим не е толкова забавно, колкото изглежда на пръв поглед. Когато никой не те вижда, ставаш самотен. Той трябва да избере какво да прави, да намери начин да поправи стореното с поредицата от лъжи.

„Невидимият Тонино“ е още едно представление на екипа на режисьора Елица Петкова. Съвместните ѝ спектакли със сценографите Ива Гикова, Ивайло Николов и композитора Пламен Петков винаги се обръщат към децата, говорят на техния език за големи проблеми като самотата, избора, честността, без да „размахват пръст“. С фино чувство за хумор, атрактивна визия и въздействаща музика, представлението държи вниманието на децата и постепенно разкрива различните нюанси на проблема на героя. Актьорите на Държавен куклен театър – Пловдив Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов – Шаблата майсторски въплъщават ярките герои и водят интригуващо сценичния разказ по пътя на Тонино към порастването. Целият екип, създал спектакъла е:

Драматизация и режисура – Елица Пекова
Сценография и кукли- Ива Гикова, Ивайло Николов
Музика- Пламен Петков
Оператор- Георги Маринов
Асистент оператор- Светлин Йорданов
Монтаж- Стефан Димитров
Грим- Тинна Панайотова
Прическа- Мария Павлова
Изпълнител костюми- Анета Зомбори, Росица Губерова

Участват: Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Даниела Русева, Евдокия Енчева, Димитър Николов-Шаблата

m.filibe.com