Групата на ИТН в парламента полека се стопява

Парламентарната група на ИТН продължава да се смалява. След първоначалното разцепление, при което я напуснаха 5-има депутати, днес към отцепниците се присъедини и колегата им Кирил Симеонов. Логично е да се очакват и други. Следващата седмица предстои вотът на недоверие срещу кабинета „Петков“. Затова управляващите със сигурност ще засилят усилията си да привлекат депутати от опозицията на своя страна.

МЪЛЧАЛИВА ПОДКРЕПА

В почивката на пленарното заседание, след като обяви, че напуска ИТН, Кирил Симеонов внезапно се озова в стаята в парламента, където се разполагат вече бившите му колеги. Каква беше причината, така и не се разбра. Пред стаята обаче изведнъж изникна групичка депутати от ПП, начело с председателя на парламентарната здравна комисия Антон Тонев. Пред журналисти той изрази притесненията си, че бившите колеги на Симеонов се опитват да му повлияят, за да го върнат обратно в партията.

„Само можем да си представяме какво се случва с него … Мога само да предполагам как се опитват неговите колеги да му повлияят той да се откаже от публично заявената си свободна воля“, драматично обяви Тонев. Не стигна обаче по-далеч от предположенията. С групата му останаха пред стаята в знак на „мълчалива подкрепа“.

Малко по-късно Симеонов се измъкна от стаята, очевидно притеснен. Той отказа да коментира какво е станало вътре и какъв разговор е протекъл. Опита се да се измъкне, но десетки журналисти и депутати буквално го подгониха по кулоарите, шумно настоявайки за отговори. Гротескната сцена приключи, когато отцепникът се добра до изхода на парламента и изчезна./Сега/