Галерия „Резонанс“ представя изложбата „Колектив“

В рамките на месец стените и цялото арт пространство на галерия „Резонанс“ в Пловдив ще бъдат окрасени от изключително атрактивната изложба с името „Колектив“.

Мултижанровите произведения в нея са дело на преподавателите от Факултет Изящни изкуства при ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“, послучай предстоящият им юбилей през следващата година.

За идеята да експонират всичките 37-творби на различни автори, всеки от които със собствен почерк, разказват галеристът Антония Димитрова и един от участниците Милен Джановски.

Галеристката Антония Димитрова сподели:

„Всеки един от тези преподаватели има свой собствен стил на преподаване, на създаване на изкуство най-вече и всичко това вибрира в галерийното пространство на „Резонанс“ и създава едно усещане за многопластовост. По този начин зрителят, като дойде в галерията, целта на този резонанс ще бъде изпълнена, защото всеки би си харесал нещо в зависимост от вибрациите, на които той вибрира, а изкуството по принцип дава възможност на хората да бъдат по-добри…да преживяват нещата по един високо вибрационен начин…“

Изложба „Колектив“ ще бъде експонирана в галерията до 10.07.2022.

www.radioplovdiv.bg