В Севлиево отново ще се проведе националният фолклорен конкурс за северняшка песен

След  няколкогодишно прекъсване в Севлиево отново ще се проведе националният фолклорен конкурс за северняшка песен.

     

  

novini
Да запазим уникалния български фолклор

Вече е в ход регистрацията за участие в надпреварата, посветена на народния певец Борис Машалов.

Желаещите да участват в конкурса за северняшка песен „Море песен екна…“ трябва да се регистрират онлайн до края на месеца през сайта www.myfestivals.bg или на имейл [email protected].

Надпяването ще се проведе на 11 и 12 юни в Севлиево, където е роден легендарният певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов.

Регламентът на конкурса допуска индивидуални и групови изпълнители, като всеки ще се представи с по две песни от Северняшката фолклорна област. Участниците ще бъдат оценявани в няколко възрастови групи от жури, съставено от професионалисти в областта на българския фолклор.

Конкурсът – почит към Борис Машалов, беше възобновен през 2014-та в чест на 100- годишнината от рождението на именития певец. Последва прекъсване, а тази година събитието отново е част от културния календар на Община Севлиево.

www.bnr.bg

m.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите коментари, репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на e-mail: [email protected].Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев