Изложбен пазар на екзотични декоративни птици и животни

На 8 май 2022 година, неделя, в Международен панаир Пловдив ще се проведе изложбен пазар на екзотични декоративни птици и животни.

На него ще бъдат представени различни породи гълъби, пауни, фазани, петли, кокошки, патки, гъски, папагали, кучета, котки, зайци и влечуги.

В древните времена наличето на красиво екзотична животно в един дом е белег за статут. Докоративните видове с техните минималистични размери и ярки цветове и днес остават желани домашни любимци. Науката познава много видове екзотични птици – големи и малки, редки и широко разпространени. Звучните канарчета, великолепните пауни, коронованите фазани и необичайните ярки папагали са сред екземплярите на пазарното изложение. Гълъбите обаче са птиците на Стария свят, който обхваща Европа, Азия и Африка, затова и тяхното разнообразие е най-голямо на предстоящия пазар. Любопитен факт е, че гълъбовъдите са създали над 800 породи домашни гълъби, различаващи се по цвят, форма на тялото и предназначение.

Декоративните петли и малки кокошки свободно обитават дворове и къщи, но за белоснежни патки и социалните гъски е нужно и водно пространство. Отглеждането им е придружено с определени условия, които най-често са възможни във фермите. Посетителите на пазара ще получат изчерпателна информация по темата, ако решат да станат собственици на птичи екземпляри.

Децата по традиция имат особен афинитет към пухкавите зайчета, гальовни котенца и дружелюбни кученца. Грижата за домашен любимец със съпътстващата отговорност е полезен и приятен начин за възпитание на подрастващите. Ако вашето дете мечтае за мила животинка, не го лишавайте от шанса да обича ангажирано. Заповядайте в неделя и заедно изберете Вашия нов член на семейството.

За любителите на терариумните животни пазарът също предлага разнообразие от представители, придружени с компетентни съвети за сигурно и безопасно отглеждане в домашна среда.

Място на провеждане: пред Виенски павилион (езерото) на Международен панаир Пловдив

Вход през бул. България портал D (Пожарната) и  покрай река Марица портал F

Работно време: 08:00 – 17:00 ч.

Вход за изложители: 10 лева

Вход за посетители: 5 лева

m.filibe.com