Пловдив посреща световния шоубизнес Spike Bulgarian Music Showcase – Пловдив, 26, 27 и 28 май 2022 г.

Музикални мениджъри, промоутъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права, както и много музиканти пристигат в Пловдив за Spike Bulgarian Music Showcase!

Пловдив е дестинация номер 1 в културния туризъм и музикалния живот на България – тук се провеждат най-големите музикални фестивали и спектакли. Съвсем логично дойде момента, в който през май месец Пловдив ще е домакин и на конференция, която ще доведе в града не само артистите, а и мениджърите от световния шоубизнес!

На 26, 27 и 28 май 2022 г. ще се състои Spike Bulgarian Music Showcase. Най-старият град в Европа ще посрещне делегати от световната музикална индустрия от над 12 държави, включително САЩ и Канада, Швеция, Нидерландия, Великобритания и други, както и над 15 групи и музиканти от тези държави.

Какво представлява Spike Bulgarian Music Showcase и защо е важно за града и шоубизнеса в България?

За първи път в Пловдив се организира събитие, на което пристигат водещи музикални мениджъри, собственици на звукозаписни компании, организатори на концерти, агенти на артисти, специалисти по авторски и дигитални права и още много важни звена, обхващащи всички аспекти на съвременната музикална култура.

Шоукейс фестивалът комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии.

Spike Bulgarian Music Showcase е инициатива, която съчетава шоукейс фестивал и професионална музикална конференция. Съоснователят на фестивала Боян Бояджиев (Pinter) споделя, че основната цел на Spike Bulgarian Music Showcase е да създаде възможности за реализация и образование на българските артисти, и да запознае представители на глобалната музикална индустрия  с българската музикална сцена.

“Безкрайно щастливи сме, че нашето събитие може най-накрая да се състои на живо. Когато поставихме началото на своята инициатива, получихме чудесен отклик от международните ни колеги и това ни даде увереността да продължим да разширяваме платформата си за местни артисти и музикални професионалисти. Благодарни сме на Община Пловдив, че се превърна в наш домакин – това наистина е идеалното място за организирането на нашата дейност.”

Основните панели и дискусии ще се състоят в Дом на културата „Борис Христов“, а всяка вечер в клубовете Download, Безистенъ“, Temple Bar ще свирят групи и артисти от цял свят. Именно в тези неформални вечери, музиканти и фенове, ще могат да се срещнат и да се запознаят лично с делегатите на конференцията. А българските музиканти, които се запишат за участие ще имат уникалната възможност да съкратят пътят до големите в бизнеса, като удобно свирят пред тях в Пловдив!

На 27 май 2022 г. в рамките на конференцията ще се състои и концерт в Римския стадион в центъра на града.

Spike Bulgarian Music Showcase се осъществяват в партньорство и с подкрепата на Община Пловдив.

Кандидатстване за участие в Spike Bulgarian Music Showcase става през сайта https://spikeshowcase.com/ ,  местата са ограничени.

Всичко за Spike Bulgarian Music Showcase – профила на участниците,  музикална и културна програма, панелите за дискусии ще бъде публикувана в страницата

https://www.facebook.com/spikeshowcase

m.filibe.com