Арт галерия „AK Glass of Wine“ представя изложбата „Танцуващи спомени“ на художника Светлозар Недев

За първи път старозагорският художник Светлозар Недев представя картините си в нова експозиционна зала в Пловдив.

Авторът е подготвил интересен пърформанс в арт галерия „AK Glass of Wine“.

Платната от експозицията „Танцуващи спомени“ са акрил и смесена техника с размери 100/100 , 90/70, 50/60 и 30/30. Посланието на художника е към творците, към младите, към всички нас хората на „новото време“, които трябва да ежедневно да са справяме с предизвикателствата на живота: „Затова ни е необходимо повече въображение, необходимо ни е да излезем извън рамките на познатото, и да извисим стремежите си, чрез които да изградим нашия свят, който да ни позволи да оцелеем в реалността.“, споделя Недев.

Светлозар Недев е роден през 1961 г. в Стара Загора. Автор е на повече от 40 самостоятелни изложба и участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери от България, Русия, Австрия, Швейцария, Македония, Дания, Турция и Франция.

Член е на Съюза на българските журналисти, на Арт интернешънъл груп, Лондон и на Професионалния съюз на художниците в Москва.

Светлозар Недев работи в стил абстрактен експресионизъм. Чрез картините си се опитва да намери връзката между материя и дух, наблюдава и вижда света извън неговата познаваема реалност.

www.radioplovdiv.bg