Международен панаир Пловдив е домакин на Петия шахматен турнир „Легендарни пловдивски треньори“

Пети шахматен мемориал „Легендарни пловдивски треньори“ ще се проведе на 20 февруари, неделя, 2022 г. в зала „България“ на Конгресен център в Международен панаир Пловдив.


Турнирът се провежда в памет на петима велики пловдивски треньори – Красимир Сапунов, Лилко Сапунов, Йордан Аянски, Аврам Друмев и Пейчо Пеев.

Целта му е да се съхрани жива богатата шахматна история на Пловдив и да се отдаде заслужена почит на хората, допринесли със своя труд и всеотдайност за издигане авторитета на пловдивския шахмат. „Благодарение на такива личности и техния принос град Пловдив заслужено е наречен „Шахматната столица на България“, смятат организаторите на събитието.

Мемориалът ще бъде разделен в два турнира: турнир „А“ – за всички възрасти ,и турнир „Б“ – за деца до 12 години. Очаква се около около 200 участници от шест държави да се включат в тях. По предварителни заявки в турнир „А“ за записани единадесет гросмайстори и осем международни гросмайстори.

Записаните участници са на възраст от 5 до 85 години. Турнирът е безплатен за всички участници, които ще получат и книгите „Пловдивски клубове по шахмат – състезатели, треньори“ и „Шахматен Мемориал „Легендарни Пловдивски треньори“, издадени от спонсора на турнира „РУМ 2006“ ЕООД.

m.filibe.com