Общината довършва със свои средства европроекти

Временни безлихвени заеми за над 40 милиона лева трябва да одобри на днешната си сесия Общинският съвет на Пловдив. Парите са за разплащане на извършени дейности по 6 европроекта за следващите 3 месеца, а след това управляващите органи трябва да възстановят средствата до края на годината.

Най-големият временен заем е за Водния цикъл на града, където са необходими малко над 32 млн. лв. до месец май. Най-малко средства – 129 300 лв., са за 2 детски градини – новата сграда на „Каменица“ в „Централен“ и разширенията на „Зорница“ в „Южен“.

Общинските съветници ще гласуват и културния календар на Пловдив за тази година. Предвидени са 2 408 800 лв. за културни събития и чествания, сред които 140 години на Регионалния археологически музей и на Драматичния театър, 75-годишнината на Кукления театър, 70-годишнината на Градската художествена галерия и др.

В дневния ред се предвижда 20 000 лв., които бяха предвидени за отменената новогодишна заря, да бъдат разпределени като дарение за болно дете и за купуване на ехограф за кучешкия приют.

На финала пловдивските общински съветници трябва да изберат Владимир Славенски за заместник-председател на ОбС. Той заема мястото на доскорошния си колега Йордан Иванов от ДБ, който стана областен управител. /bnr