Картини на Ангел Гешев представят България в Китай

Българо-китайската търговско-промишлена камара започва мащабен проект между България и провинция Гуандун. В него се предвиждат две изложби. Едната от тях е на пловдивския художник Ангел Гешев в Шенджен. Високотехнологичният център на Китай ще посрещне картините му в края на месец март. Експозицията ще е част от съпътстващите културни събития на бизнес-форум между двете страни.

„С председателя на Палатата се познавам още от Пекин, да не забравяме че Пловдив е побратимен с Шенджен – една от най-богатите провинции. Надявам се тази изложба да доведе и до развиване на бизнес отношения“ – коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Ангел Гешев.

Това е обикновена практика – бзинесът да се свързва с изкуството, разказва художникът, който две десетилетия е живял в Китай, като в Пекин е имал графично студио. Сега изложбата, която подготвя, е с картини с китайски йероглифи и паралел с глаголичните знаци. Обмисля и включването на скални рисунки, които в момента прави и с които подготвя изложба в София.

„Аз едва ли ще летя. Ще бъдат изпратени картините. Сега е доста сложна ситуацията с влизането и ако се наложи да се стои две, три седмици в карантина – е много сложно“ – обяснява Гешев. Като последващ етап се планира той да представи изложба на китайски художници в Пловдив. /bnr