Виена Танго Квинтет гостува за първи път в България

Виена Танго Квинтет с концерти в  Пловдив и София на 12 и 13 февруари

На 13 февруари 2022 г. от 19:00 ч. в камерна зала „България“ в София (ул. Аксаков 1) известният в Европа Виена Танго Квинтет, заедно с колумбийския тенор Хулиан Ксенау, ще отведе българската публика на музикално пътешествие за Св. Валентин.

Организатори на събитиетo са Artwizard и Albena International.
Виена Танго Квинтет е ансамбъл от класически музиканти, които споделят обща страст към латиноамериканската музика и особено към аржентинското танго. Квинтетът се ръководи от диригентът, аранжор и китарист Ронен Нисан, който вече е концертирал в България, дирижирайки “Classic Hollywood Gala” и “Strauss Waltzes Gala” във Велико Търново и в Стара Загора. Роден в Тел Авив, Нисан учи музика в Ню Йорк, работи в Германия, Полша, Чехия, Унгария, Италия, Испания, Израел, Китай и Аржентина.

В продължение на 15 години е бил ръководител на хора и камерния оркестър „Св. Стефан“, както и диригент на хора на Главната синагога на Виена и асистент във Vienna Opera Theater и New Opera Vienna.
Танго квинтетът има участия в престижни театри в Австрия, Германия, Испания, Швеция, Полша и Турция.

У нас е за първи път по покана на Опера Пловдив. На 12 февруари ще бъде на сцената на Опера Пловдив.
На 13 февруари, като продължение и за жителите на столицата, в друг формат и с танцовото изпълнение на Раул Торес, Калина и Братан, квинтетът ще се представи в камерна зала „България“.

На 13 февруари, съвсем в духа на предстоящия празник на влюбените, ще прозвучат интерпретации на квинтета на вечните Historia de un amor, Besame mucho, El ultimo Café, El Dia Que Me Quieras, Lagrimas negras, Aquarela do Brasil и много други.

Събитието в София се провежда под патронажа на Посолството на Република Аржентина в България и със съдействието на Международната културна асоциация EGTANIA – EGA European Gate to Arts, Адвокатско дружество „Димитров и партньори“, Радио Алегро Виваче и Тривия Холидейз.

Събитието ще се проведе при спазване на всички анти-Covid мерки.

Билети могат да бъдат закупени от Еventim, организаторите предлагат специални билети за двойки: https://www.eventim.bg/bg/bileti/st-valentine-s-musical-journey-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-1269424/performance.html

m.filibe.com