ВК Марица (Пловдив) играе днес срещу Фенербахче в Шампионската лига

Женският волейболен шампион на България Марица ще изиграе днес четвъртата си среща от груповата фаза на Шампионската лига.


Маричанки ще гостуват на турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул). Двубоят е от 18:00 часа в зала „Бурхан Фелек“ в Истанбул.

Двубоят за маричанки ще бъде под номер 50 в евротурнирите.

В първия си мач за годината маричанки победиха в петък в изтеглена среща от Националната волейболна лига Демакс ДКС Варна (Варна) с 3:0. Фенербахче спечели в понеделник гостуването си на Нилюфер Беледийеси (Бурса) също с 3:0.

Марица ще бъде без Силвана Чаушева, която не пътува с отбора поради здравословен проблем. Официален дебют за клуба може да направи Елена Коларова, която е школата на тима и от няколко дни е част и от първия отбор на шампионките.

Марица и Фенербахче са лидери във временното класиране на българския и турския елит. Марица е със седем победи от седем мача и с пълен актив от 21 точки, а Фенербахче е с 13 победи и две загуби с актив от 39 точки.

В първия мач между двата отбора в Шампионска лига за този сезон в Пловдив, Марица изигра много силна среща, спечели гейм и беше много близо да вземе и точка от своя именит съперник. Маричанки загубиха с 1:3 гейма. В другия мач от група „D“ руския Динамо (Казан) победи като гост френския Безие (Безие) с 3:0 гейма.

В последния си мач в Шампионска лига Марица загуби като гост на Динамо с 0:3, а Фенербахче победи като гост Безие с 3:0.

В класирането в група „D“ Динамо е лидер с 10 точки, Фенербахче е на второто място с с актив от 8 точки, Безие е на трета позиция с три точки, а Марица е на четвъртото място без спечелена точка.

www.radioplovdiv.bg