Виенският оркестър на двореца Шьонбрун омагьоса пловдивската публика с вдъхновяващ концерт

Вдъхновяващ коледен концерт подари на пловдивчани прочутият Оркестър на двореца Шьонбрун във Виена.

Пловдивската публика прие талантливите оркестранти изключително топло и ги извика два пъти на бис.  Ден след концерта си в столицата световноизвестният Оркестър гостува и в Града под тепетата.

Концертът беше вълнуващ и специален за солиста и концертмайстор на камерния състав Таня Салюстю, която е пловдивчанка. В началото на концерта тя заяви, че е щастлива и изключително развълнувана от участието си в родния град.

В спектакъла прозвучаха  оперите „Дон Жуан” и „Вълшебната флейта” на Моцарт, както и оперетите „Веселата вдовица” и „Прилепът” на Щраус, в които се включиха певците, солисти на оркестъра. Вдъхновяващото събитие приключи с  най-известния валс на Йохан Щраус, известен като ”неофициалния химн” на Австрия.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена е реномиран камерен оркестър с международна популярност, който пресъздава музикално блясъка и романтиката на имперска Виена.

Наред с високото музикално ниво оркестърът се отличава с хомогенно звучене, очарователно изпълнение и извънредно елитарна изява.

Предвид очарованието и върховите си музикални изпълнения Оркестърът на Шьонбрун жъне интерес и овации в близки и далечни страни. Досегашните му гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай са преминал и при препълнени зали и възторжено аплодираща публика.

Репертоарът на Оркестъра е специализиран върху произведенията на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници. Оркестърът отдава голямо значение на Виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на Виенската класика, както индивидуално, така и “по виенски”, благодарение на което Оркестъра е без конкуренция в австрийската столица.

Антон Гърдев
m.filibe.com