Романът „BOX“ – блестящ трилър, плод на невероятния творчески тандем Камила Лекберг и Хенрик Фексеус

Грандамата на скандинавския криминален роман Камила Лекберг и нашумелият шведски менталист и писател Хенрик Фексеус обединяват творческите си усилия, в резултат от което се ражда този блестящ трилър, постигнал феноменален успех!

„BOX“  е свидетелство, че Лекберг и Фексеус са изключителен тандем, в който талантът, знанията, опитът и въображението се допълват, образувайки сложно, любопитно и завладяващо съчетание. Когато полицията намира една жена мъртва в кутия, пронизана от мечове, възникват множество въпроси.

За какво става дума: за сбъркан фокус или за брутално убийство, има ли и каква е връзката с предишни подобни убийства, да очакват ли още, кой е този, когото журналистите назовават Убиеца Худини? Мина Дабири, следователка в стокхолмската полиция, моли за помощ Винсент Валдер, менталист и експерт по илюзиите и магията.

Двамата разбират, че преследват безмилостен сериен убиец, който трябва да бъде спрян, преди да загинат още хора. Но разбират също, че собственото им минало е свързано със случващото се и че преди да спрат безумието, трябва да го разтълкуват.

Камила Лекберг е родена през 1974 г. в малко селце на западния бряг на Швеция – Фелбака. Тя превръща родното си място в арена на своите романи – съвършената сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния си антиутопичен декор и на ужасяващите интриги, които задушават капсулираното общество.

Първата книга от поредицата с Ерика и Патрик носи заглавие „Ледената принцеса” и е публикувана през 2003 година. През 2019 г. излиза романът „Златната клетка“, който дава тласък на нова, не по-малко въздействаща серия романи, чиято кауза са правата на жените.

Хенрик Фексеус е шведски менталист и писател, експерт по езика на тялото и невербалната комуникация. Завършил е философия, автор е на 7 книги по практическа психология, преведени на над 30 езика, и на три романа. Третият, написан в съавторство с Камила Лекберг, е този, който държите в ръцете си.

m.filibe.com