Награждават победителите в конкурса „Плакат – Костадин Отонов“

Тържествената церемония по награждаване на  премираните участници в IV-тия Национален ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“ ще се проведе днес.

Предвидено е и откриване на изложбата „Фестивален плакат за класическа или джаз музика“ с всички конкурсни плакати на ученици от училищата по изкуства към Министерство на културата.

Първа награда получава Георги Дженков, 11 клас, НХГ „Димитър Добрович“, Сливен. Втора награда – стипендия на Министерство на културата е за Константин Лайдов, 11 клас, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив.

Събитието ще  проведе от 14:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“-Пловдив. Във връзка с пандемията изложбата ще бъде отворена за посетители след приключване на церемонията (от утре, 17 декември до 31 декември)

Конкурсът се реализира от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ със съдействието на Министерство на културата на Република България и Община Пловдив.

В сeлекцията на IV-тото издание участваха 79 плаката на 77 ученици (на възраст от 14 до 17 години) от училища по изкуствата към Министерство на културата: НХГ „Цанко Лавренов“-Пловдив, НПГИ „Св. Лука“-София, НУМСИ ,,Панчо Владигеров“-Бургас, НХГ „Димитър Добрович“-Сливен, Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография-София, НУПИД ,,Академик Дечко Узунов’’-Казанлък и Национална гимназия по сценични и екранни изкуства-Пловдив. Медиен партньор е Радио Пловдив.

www.radioplovdiv.bg