Галерия „Савов“ е домакин на коледно-новогодишната изложба „Любов на стативи“

Обща Коледно-новогодишна изложба „Любов на стативи“ ще бъде открита на 14 декември 2021 г. от 18 ч. в галерия „Савов“.

„Любов на стативи“ е група, в която десет художници, различни като стил и поглед към света, се събират, за да споделят любовта към изкуството и да покажат пред публика постигнатото. Те са съмишленици и приятели, хора, заредени с много позитивна енергия и с желанието да зарадват зрителите, да представят по оригинален начин изкуството си. Желанието да създадат едно вдъхновяващо събитие ги събира.

Така идва и първата изложба в Академия „Никола Тесла“ в София. С нея се ражда и идеята тя да е „пътуваща“. Началната спирка е Благоевград. И в двата града изложбите имат огромен успех. Те се превръщат в празник, който привлича много зрители и почитатели на изкуството на Атанас Карадечев (със специално участие), Васил Василев-Зуека, Меглена Божанова-Петрова, Петра Добревска, Милена Попова, Кристина Ляхтова, Танер Мерт, Анета Манолова, Вили Костова и Любомир Кацаров.

За всеки един от тях визуалното изкуство е любов от пръв поглед и това не са само думи. Не случайно е и наименованието „Любов на стативи“, което носи групата. Част от художниците, по една или друга причина, за известен период от време са далеч от рисуването. След това сякаш за да наваксат пропуснатото се открива възможност да се върнат отново към визуалното изкуство. То е онази глътка въздух от която имат нужда постоянно. Всеки участник в групата има своя роля. Така организацията на всяко едно събитие върви по най-добрия начин.

Всички художници от групата „Любов на стативи“ споделят своя талант, обединени от необходимостта да кажат на всички „Обичайте!“ в странното време в което живеем. За тях интересът и радостта от срещата с изкуството кристализират в любовта и позитивното отношение към света с всичките му достойнства и недостатъци. Тази любов за тях е движещата сила да творят.

www.plovdivtime.bg