Локомотив (Пловдив) загуби от гостуващия отбор на Ботев (Враца) с 2:4

В истински спектакъл се превърна първата среща от 19-тия кръг на efbet Лига.

Локомотив (Пловдив) загуби у дома от Ботев (Враца) с 2:4.

Двата тима изиграха страхотен мач, а първият гол падна в 10-а минута, когато врачани получиха дузпа! Дориан Бабунски бе точен и изведе гостите напред в резултата.

Митко Илиев възстанови равенството в 34-а минута, но две минути преди края Юлиан Ненов отново изведе Ботев напред с красив гол.

Не бяха изминали и 3 минути от началото на втората част, когато врачани стигнаха до трето попадение. Диего Фераресо изведе с прекрасен пас Дориан Бабунски, който преодоля Рейдър и от неособено голям ъгъл прати топката в опразнената врата за 1:3.

В 56-ата минута Локомотив намали изоставането си. Гомис намери вдясно в наказателното поле Умарбаев. Последният продължи за Карагарен, който от своя страна да успореден пас, засечен от границата на вратарското поле от Георги Минчев за 2:3.

В 67-ата минута Ботев (Вр) си подпечата победата. Юлиан Ненов центрира от корнер, а Илия Миланов засече с глава, намирайки далечния ъгъл на вратата за 2:4.

120 секунди по-късно Янчев стреля от воле от границата на наказателното поле. Топката обаче профуча на сантиметри от дясната греда.

В 86-ата минута Локомотив можеше да върне интригата. Удар на Лукас Салинас от дъгата пред наказателното поле обаче срещна лявата сглобка на вратата.

С победата врачани събраха 19 точки в актива си и се изкачиха на 10-то място в класирането, а Локомотив остава на 6-та позиция с 25 точки.

www.radioplovdiv.bg