Постановката „Крава“ на Мартин Карбовски гостува в Пловдив

Мартин Карбовски, вдъхновен от историята на Пенка, създаде пиеса на абсурда с името „Крава“.

Спектакъла, провдивчани ще видят премиерно в събота, 8 януари 2022 г., от 19 ч. в Дома на културата „Борис Христов“. Участват Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди.

“Крава” е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден“, казват от екипа.

Авторовото постижение е подходът към текста, а мантрите на електронното общуване и политическият шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно. Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология. Реално КРАВА е метафора на социо-политическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.

Режисьор е Любослав Неделчев, художник – Константин Вълков, дигитална среда – Катрин Красимирова и звукова среда – Любослав Неделчев.

Билети се продават на билетната каса  в Дома на кулурата „Борис Христов“.

www.plovdivtime.bg