Марица (Пловдив) победи като гост Монтана с 0:1

Марица надигра и съвсем заслужено победи Монтана с 1:0 като гост в среща от 21 кръг във Втора лига.

Така „жълто-сините“ завършиха годината по най-добрия начин – с победа. Двубоят предложи много емоции, а пловдивчани изиграха много силен мач, който можеха да спечелят и с по-убедителен резултат. На два пъти гредите помагаха на домакините, един гол бе отменен, а „жълто-сините“ пропуснаха и още няколко чисти положения пред вратата на домакините.

Още през първата част Марица можеше да води в резултата. В 5-та минута голмайсторът на тима Мариян Тонев нацели гредата зад стража на Монтана. Той стреля, топката рекошира в крак на защитник и се отби в страничната греда. В средата на полувремето отново гредата спаси домакините. Мариян Тонев нахлу отдясно, навлезе към средната част на полето, видя че вратарят е излезнал малко по-напред и с много техничен удар го прехвърли, но топката се отклони от горната греда и излезе в аут.

В 27-та минута гол на Веселин Марчев бе отменен заради засада. Тонев центрира остро по земя от границата на наказателното поле и нахлуващият на скорост Марчев засече със шпагат, но страничния рефер вдигна флага за засада.

И през втората част „жълто-сините“ имаха доста ситуации пред противниковата врата. Домакините, както и през първата част, разчитаха на изсипани топки зад гърба на отбраната и центрирания от всякакви позиции, с които да създадат суматоха и да се възползват от евентуални грешки. Първият шанс се откри пред Веселин Марчев, който проби надигравайки защитник. Марчев извади топката по земя на дузпата, където Валери Домовчийски нахлуваше. Той стреля с плътен удар, но топката мина на 5-10 см. над гредата. Мариан Тонев също можеше да открие, след като нахлу в полето на домакините и центрира от фланга към Домовчийски, който не успя да отиграе по най-добрия начин и вратарят на Монтана спаси на два пъти ударите. В 72-та минута Веселин Марчев и Айкут Янъков излезнаха двама на един при една контра, след хитър пас на Мариан Тонев, но защитникът успя да избие топката от Марчев, преди той да подаде на откъсващия се сам срещу вратаря Янъков.

В крайна сметка логичното се случи и в 80-та минута капитанът на Марица Валери Домовчийски с глава донесе победата за своя отбор, засичайки чудесно центриране на Илиян Йорданов. В 87-та минута Веселин Марчев излезе сам срещу стража на домакините, преодолявайки противник, но си поведе малко по-дълго топката и не успя да завърши, а вратарят се хвърли и изби. Илия Николов бе на висота и в този мач, намесвайки се на няколко пъти успешно. В 94-та минута, след поредното центриране и последващия удар, стражът на маричани изби топката, а Мартин Газиев доизчисти. Газиев игра цял мача с контузия, получена в предишния мач срещу Спортист (Своге).

Така Марица завърши годината повече от прекрасно – с две поредни победи над добри съперници. Пловдивчани делят 6-7 място с Лудогорец II, като двата тима са с по 33 точки. В следващият кръг във Втора лига, който е последен за 2021-ва, Марица почива заради изваждането на Нефтохимик от групата.

www.radioplovdiv.bg