Обявиха победителите в конкурса „Мисли зелено, събирай разделно“

Обявиха победителите в конкурса „Мисли зелено, събирай разделно“

Третокласникът Иван Аврейски от ОУ „Княз Александър I“ и десетокласничката Виктория Уручева от Общински детски комплекс – Пловдив са победителите в конкурса на тема „Мисли зелено, събирай разделно“, посветен на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Двамата са класирани на първо място в категориите 1-6 клас и 7-12 клас.

От постъпилите над 300 рисунки на ученици от 1 до 12 клас авторитетното жури излъчи шестима победители и определи още 24 поощрителни награди, съобщават организаторите от Община Пловдив. Целта на конкурса е да поощри отговорното отношение на подрастващите към опазване на природата и да насърчи „зеленото“ мислене.

Двамата класирани на първо място ще получат дрон. Наградата за второ място е екшън камера, а за тези на трето – електронна книга. За останалите 24 отличени има поощрителни награди, осигурени от съорганизаторите на проявата „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД.

Кампанията приключва утре с изложба в Дома на културата „Борис Христов“ с над 70 рисунки, които носят силно послание за чист и зелен град в един хармоничен свят.

www.radioplovdiv.bg