Държавен куклен театър – Пловдив с вълнуващи детски представления през декември

Декември в Държавен куклен театър – Пловдив ще бъде вълнуващ и изпълнен с много приказни емоции! 

На 5-ти декември от 10:30, 11:45 и 18:00 ч. ще видим премиерата на спектакъла „Дивите лебеди“ с режисьор Ева Кьосовска. Да преведеш Ханс Кр. Андерсен на театрален език не е никак лесна задача, но талантливият творчески екип се справя майсторски с романтичната история и богатата ѝ образност. Повече за представлението може да видите ТУК. Спектакълът ще се играе и на 12-ти декември от 10:30 и 11:45 ч. 

На 4-ти декември ще видите още една любима андерсенова приказка – „Палечка“. Заедно с „Дивите лебеди“ на 5-ти декември, първият уикенд на месеца е прекрасна подготовка за наближаващите празници. Андерсен пише фино и деликатно за обичта и добротата, децата познават неговите истории, а театрализираните им версии позволяват още по-дълбоко разбиране и съпреживяване с героите.

Зимната приказка за „Дядовата ръкавичка“ можете да гледате на 11-ти декември – горските животни, бабата и дядото и топлата ръкавичка. Актьорите ще ви подарят уют и топлина с популярната история от Елин Пелин.

От 14-ти до 23-ти декември в Държавен куклен театър – Пловдив ще се играят само коледни представления! А Дядо Коледа и Снежанка ще очакват най-нетърпеливите си малки приятели след всеки спектакъл. Ако искате детето Ви да получи подаръка си лично от добрия старец, можете да го донесете, предварително опакован и четливо надписан, на касата на театъра от вторник до неделя от 9:00 до 18:00 ч., както и преди всяко представление. Представленията се играят от 10:30 ч., 11:45 ч. и 18:00 ч. Програма :

14 декември, вторник – „Най-хубавият подарък“
16 декември, четвъртък   – „Супер Снежко и Коледния дух“
18 декември, събота – „Дядо Коледа, къде си?“
19 декември, неделя – „Звездичка за Коледа“
20 декември, понеделник – „Най-хубавият подарък“
21 декември, вторник – „Звездичка за Коледа“
22 декември, сряда – „Супер Снежко и Коледния дух“
23 декември, четвъртък – „Дядо Коледа, къде си?“

От 1 декември започва и забавната игра „Украси елхата в кукления театър“.  Малките ни приятели могат да изработят вкъщи украшение и с него да помогнат заедно да украсим елха във фоайето на театъра. Ако се чудите какво да бъде то,  ТУК можете да гледате специалните видео инструкции за популярни и лесни за изработка коледни орнаменти, както и да разберете какво се случва, когато Трите прасенца решат да изненадат Дядо Коледа с украсена елха. Участниците в играта ще могат да се включат в томбола, от която двама ще спечелят страхотната книга-игра „Добросъците“ на Никола Райков, а един късметлия ще спечели цял таласъмски комплект: книгите-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и настолната игра „Таласъмски истории“ на Никола Райков.

Ако не сте попадали на неговите книги и настолни игри, горещо ви съветваме да посетите страницата му. Там ще разберете повече за него и ще се запознаете с уникалните му герои и необятните светове, в които живеят! Надяваме се да споделите радостта от празника, докато приготвяте красива украса заедно и нямаме търпение да видим резултите на нашата елха! Томболата ще изтеглим на 21.12 след представлението в 18:00 ч. Победителите ще обявим на Facebook страницата на театъра и тук, на нашия сайт.

През целия месец можете да ни помогнете да зарадваме децата и младежите от КСУ „Олга Скобелева“, като направите дарение в кутията във фоайето на театъра. Със средстват ще бъдат закупени подаръци за празника, както и материали за творчество. Подаръците ще подберем спрямо нуждите и предпочитанията на всяко от децата. Всеки жест е от значение! Дарението Ви ще помогне на децата и младежите от Комплекса – от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Кризисния център за деца жертви на насилие и Преходно жилище, да почувстват топлината на празничните дни и изтинския дух на Коледа!

Очакваме Ви в Държавен куклен театър – Пловдив, за да си подарим взаимно така необходимото коледно вълшебство!

m.filibe.com