Учениците от 5 до 12 клас в Пловдив ще се обучават онлайн и тази седмица

Учениците от 5 до 12 клас в община Пловдив не са в графика с ротации за тази седмица.

Това съобщиха от Регионалното управление на образованието по повод на седмичната справка, която се изготвя по общини за областта.

Заболеваемстта от Ковид-19 в областния град не е паднала трайно под 500 на 100 000 суши от населението. Очаква се утре да има увеличане на регистрираните с коронавирус, предвид данните от събота и неделя.

За община Сопот, както и за община Пловдив епидемичната обстановка не позволява връщане в училище. За  Родопи и Брезово също обучението е онлайн, защото болните там са се увеличили през последните дни.

На ротационен принцип от днес се обучават учениците в Асеновград, Стамболийски и община „Марица“, тъй като заболеваемостта е в зоната между 250 и 500 на 100 000. Присъствено и онлайн ще са паралелките от прогимназия и гимназия, а начален етап учи в клас при условие за двукратно тестване за коронавирус.

По този начин в момента е организиран учебният процес и в общините Карлово, Куклен, Перущица, Първомай, Съединение и Хисаря.

От днес всички ученици в Калояново се върнаха присъствено в класните стаи без тестване, тъй като заболеваемостта там е паднала под 250 на 100 000. Това е втората община в областта, която възстанови изцяло нормалните учебни занятия, след като от 25 ноември в клас са и всички ученици от Кричим.

От днешното тестване на най-малките ученици няма открити положителни проби на Ковид-19.

www.radioplovdiv.bg