Сър Пол Маккартни разказа живота си в книга

Автобиографията му обаче е съставена от… песни

The Lyrics: 1956 To The Present се очакваше с голям интерес, защото славният музикант отдавна е заявил, че едва ли някога ще напише автобиография. Затова и книгата се приема точно така – като съкровена изповед, но с помощта на музиката му.

В създаването на дебелия том много му помага Пол Мълдун – ирландски поет, който е печелил и „Пулицър”. Под формата на откровени разговори, бийтълсът споделя историята на общо 154 песни. Придружават ги непубликувани досега снимки, рисунки и ръкописи на Пол Маккартни.

Работата по създаването на The Lyrics: 1956 To The Present продължава цели пет години, като двамата се срещат по правило за два или три часа, в които обсъждат миналото.

Атмосферата наподобява тази на комуникацията между Маккартни и Ленън, а самият Малдун е сигурен, че Пол Маккартни чрез текстовете си допринася за развитието на поетичната традиция в английския език.

Никога не съм си водел дневник – казва музикантът, – но песните ми могат да служат така.”

Още с появата си The Lyrics: 1956 To The Present се озова на върха при нехудожествените – раздел комбинирани печатни и електронни на „Ню Йорк Таймс”.

www.lira.bg